Vad roligt att du har hittat till oss!

Pingstkyrkan Söderköping bildades 1927, då med namnet Sionförsamlingen. Vi är en av Sveriges cirka 500 pingstförsamlingar med ungefär 90 medlemmar i Söderköping och 85 000 människor i hela landet.

Som medlem har man inflytande över församlingens verksamhet, kan få förtroendeuppdrag samt rösta i frågor gällande församlingen. Men man behöver inte vara medlem för att delta i vår gemenskap. Man behöver inte heller dela vår tro, utan alla är välkomna till oss! Och du är lika välkommen oavsett om du vill besöka oss vid ett enstaka tillfälle eller bygga långvariga relationer och hitta ett nytt sammanhang att trivas i.

Det händer att vi får frågor kring vilka likheter och olikheter det finns mellan vår församling och andra kyrkor, till exempel Svenska Kyrkan. Vi upplever att det vi har gemensamt är större än det som skiljer oss åt, och vi har ett gott samarbete med de andra kyrkor som finns i Söderköping. Om du vill veta mer om vår tro och teologi eller om organisationen Pingst finns det mycket att läsa här.

Du är alltid välkommen till Pingst Söderköping!

Tro

Hur blir man kristen?

I Johannesevangeliet 3:16 står det: ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.”

I Romarbrevet 10:9-10 säger: ”Om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning”.

Så enkel är den kristna tron.
Allt som behövs är att du tror på Jesus och vill att han skall vara herre i ditt liv och att du bekänner denna tro för andra. Då blir man räddad eller frälst som det också kallas. När man tar steget att tro och bekänna så börjar en livslång vandring tillsammans med Jesus – då börjar det kristna livet.

Församling

Vi tror att församlingen (eller kyrkan som man också kan kalla den) är den grupp av människor som bär på den kristna tron. Församlingen är till för att föra ut den goda nyheten att Gud älskar alla människor och att man genom Jesu död och uppståndelse får förlåtelse för sina synder och evigt liv.
Församlingen är också en gemenskap för de redan troende där tron kan få växa och där man tillsammans kan dela hela livet – både det jobbiga och det underbara. För att gå med som medlem i vår församling måste man ha en tro på Jesus Kristus och visat den tron genom att låta sig bli troendedöpt. Det innebär att vi enbart döper människor som själva kan bekänna sin tro och att vi tror att dopet är en symbolhandling där vi lämnar det gamla livet bakom oss och börjar ett nytt liv tillsammans med Jesus.

Gud

Vi tror att Gud är en. Och att han är uppenbarad för oss människor genom Fadern, Sonen och den Helige Ande.

Jesus

Jesus Kristus är Sonen som kom till jorden för att visa vem Gud är och att Gud älskar oss människor. Jesus Kristus är en historisk person och nya testamentets berättelser om honom är sanna. Genom Jesu död och uppståndelse är det i dag möjligt för oss att få en relation med Gud och evigt liv genom syndernas förlåtelse. En dag ska Jesus komma tillbaka och då ska alla människor dömas rättvist av Gud.

Anden

Den helige Ande är den tredje personen i gudomen och han sändes till jorden efter det att Jesus återvänt till himlen för att ge varje kristen människa kraft att leva det kristna livet och att utrusta oss med sina gåvor.

Bibeln

Bibeln är Guds ord till oss människor. Liksom Gud inspirerade människor att skriva berättelserna i Bibeln så hjälper Guds Ande människor idag att förstå hans ord.


Om du har frågor om kristen tro eller om hur vi tror i någon mer specifik fråga är du välkommen att höra av dig till 070-471 32 86 eller pastor@pingstsoderkoping.se

Vill du komma i kontakt med oss?

Kontakta oss gärna via vårt kontaktformulär.

Kontaktuppgifter